Online geld lenen

Sinds de opkomst van internet is er veel meer mogelijk geworden op internet. Zo kun je via internet betalen, tv kijken, metgeld lenen elkaar praten etc. Er zijn tal mogelijkheden op het gebied van internet. Steeds meer diensten kunnen worden gedaan via internet. Er komen vrijwel dagelijks nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet. Zo kun je sinds een paar jaar online geld lenen. Online geld lenen kun je doen bij een online bank. Dit is bijna het zelfde als geld lenen bij een bank. Hierbij kunt u denken aan een hypotheek of een doorlopend krediet. Het verschil tussen het geld lenen bij een online bank en het lenen bij een offline bank is dat er een verschillende communicatie is. Online geld lenen is voor u makkelijker. U kun alles via internet regelen en op elk moment van de dag. Een nadeel hiervan is dat lenen veel meer aantrekkelijk wordt. Hierdoor gaan er meer mensen lenen waardoor er meer mensen in de schulden komen te staan. Hier worden mensen ook voor gewaarschuwd natuurlijk. Een voorbeeld is dat er op tv en op de radio na elke reclame wat te maken heeft met lenen een tekst wordt gezegd namelijk ‘’Let op. Geld lenen kost geld’’. Mensen worden er wel voor behoed, maar helaas komt het nog voor dat mensen door lenen in de problemen komen.

Geld lenen kan tegenwoordig ook online. Dit is een groot voordeel voor banken. Het leen proces is voor het grote deel geautomatiseerd. Zo besparen banken kosten voor personeel en houden zij meer tijd over. Banken hoeven ook de tussen personen niet te betalen. Deze krijgen namelijk een provisie. Dit is ook de rede dan een lening die online kan worden af gesloten goedkoper aangeboden kan worden. Een trend die nu op gang is, is het afsluiten van een online hypotheek.
Aanbieders van online leningen zijn er genoeg. Bij grote banken zoals de ABN en de ING kun je zowel online een lening afsluiten als offline. Ook zijn er speciale banken die zich alleen richten op online lenen. Dit zijn bijvoorbeeld de Ferratum en de Ribank. Dit zijn betrouwbare banken en bieden ook goedkopere leningen aan dan andere banken. Deze banken hebben namelijk veel minder kosten en kunnen daarom goedkopere leningen aanbieden. Helaas bestaan er nog wel ondernemingen die je kunnen oplichten. Wanneer je van plan bent om een online lening af te sluiten moet u wel goed nagaan of u een lening afsluit bij een betrouwbare bank. U kun beter lenen bij bekende en grote ondernemingen. Zo weer u vrijwel zeker dat het geen oplichters zijn.

Online geld lenen kan tegenwoordig heel makkelijk. Via internet een lening afsluiten is makkelijker dan bij een bank langsgaan. Online geld lenen is ook veel goed koper omdat de bank weinig kosten maakt. Peer to Peer is een vorm van geld lenen. Dit is een netwerk waar je als particulier geld kan lenen en ook geld kan uitlenen. Het is een anonieme manier van geld lenen omdat het allemaal via internet gaat. Om ervoor te zorgen dat de risico wordt beperkt van de gene die het geld uitlenen worden er kleine leningen gemaakt die worden verspreid onder verschillende aanbieders. U wilt bijvoorbeeld 500 euro lenen. Deze wordt vervolgens kleiner gemaakt naar 5 leningen van 100 euro. Andersom werkt het ook zo. Zo beperkt je het risico. Dit is heel aantrekkelijk voor mensen die hun geld willen uitlenen. Je kan namelijk meer rente verdienen dan wanneer je je geld op een spaarrekening hebt staan. Daarnaast is het ook in voordeel van de gene die wilt lenen. Een bank vraagt namelijk een hogere rente dan bij Peer to Peer. Doordat er voor deze vorm van lenen geen tussenschakels nodig zijn, zijn er ook minder kosten. Zo kun je lenen veel goedkoper maken.

Wanneer u een lening afsluit is het belangrijk dat dit veilig gebeurt. Vooral bij een online lening. Hierbij weet u vaak niet met wie u te maken heeft. Bij een online lening heeft u sneller te maken met een oplichter. Zorg er daarom voor dat u goed weet onder welke voorwaarden u leent. Hierbij kunt u denken aan de looptijd van een lening, de hoogte van het rente percentage en de aflossingsverplichtingen. Vooral bij online leningen moet u extra voorzichtig zijn met het afsluiten van een lening. Zorg er voor dat u weet met wie u zaken doet, en bij wie u deze lening afsluit. Controleer of de bank of instelling een AFM vergunning heeft. Ook kun je bij de AFM  controleren of ze voorkomen op de zwarte lijst.
U moet ook goed opletten op de verborgen kostenposten. Deze staan vaak in de voorwaarden genoemd. Hierbij kun u denken aan administratie kosten en hoe hoog de afsluit provisie is. Vaak proberen geldverstrekkers u te laten betalen voor dingen waar u helemaal niet om heeft gevraagd. Wat ook belangrijk is, is dat u van te voren bij verschillende banken of instellingen offertes opvraagt. Vaak hebben ze verschillende voorwaarden en zit er verschil in de rente percentages.

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om een flitslening af te sluiten. Een flitslening is vaak een lening van een klein bedrag van maximaal 750 euro. Een flitslening is een lening die binnen een paar minuten geregeld is. Het enige wat je hoeft te doen is een sms’je te sturen en u ontvangt binnen een paar minuten het geld op je bankrekening. Deze lening heeft dan wel een hoge rente percentage. Vaak wordt er gebruik gemaakt van deze flitslening van iemand krap bij kas zit en per direct geld nodig heeft. Het is een zeer gemakkelijke en snelle  manier van lenen. Dit heeft zo niet altijd zijn voordelen. Doordat het lenen zo voor de hand liggen is, gaan mensen ook steeds vaker lenen. Natuurlijk is lenen niet erg zolang je het terug kan betalen. Een groot probleem is dat men sneller gaat lenen en soms ook zoveel lenen terwijl ze te weinig hebben om af te lossen. Wanneer dit gebeurt zit met in de problemen. Wees er daarom zeker van dat je het makkelijk terug kan betalen en leen pas wanneer het echt nodig is. Een flitslening is ook ontzettend duur. Het rente percentage ligt boven de 20 procent.

Nederlands zijn geld spaarders. Vrijwel meer als de helft van alle Nederlanders spaart geld. Om te kunnen sparen kun je een spaarrekening openen. Dit is een rekening waarop jij je spaargeld stort en daarnaast krijg je ook een soort van vergoeding van de bank. Elke maand krijg je een bepaalde rente percentage op jou spaarrekening gestort. Deze percentage hangt af van je spaargeld en natuurlijk ook van de bank. Bij elke bank is er namelijk een andere rente percentage. Natuurlijk wilt u bij een bank sparen met de hoogste rente percentage. Zo vergroot u uw kapitaal en daarnaast doet u de bank ook een plezier.
Door dat tegenwoordig veel mogelijk is op het internet, is het mogelijk om via internet inzicht te hebben op je spaarrekening en kan je internet bankieren.  Door de krediet crisis op de financiële markten willen banken dat er zo veel mogelijk mensen bij hun een spaarrekening openen. Zo zijn de rente percentrages ook gestegen sinds de krediet crisis. Banken raken in de krediet crisis sneller failliet. Voor spaarders wordt dit risico gedekt. Een voordeel van de krediet crisis is dus dat de  rente hoger wordt op spaarrekeningen en daarom gaan mensen ook sneller sparen. Dit is dus in voordeel voor zowel de klant als de bank.

Klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>